Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Albert92 ........... (7658 niezalogowanych)
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Gwoli,on nie mówił a pisał.
Skoro tak wyczekujesz mojej odpowiedzi i mimo słowa"dobranoc"nadal klęczysz przed monitorkiem wyczekując odpowiedzi udzielę ci jej,bo nie zaśniesz i nie przeczytasz kolejnych postów.Nie zaśmiecam.Chcesz skontrować fakty historyczne to zapraszam na skype.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Makaryna napisał:

To dostalas cos o historii na privie to jestes "szczesciara", bo ja sie nie doczkalam nic na temat " starozytnej historiografii Polski" [/quote]

Nie dostalam, bo nie prosilam na privie. Zostalam za to upomniana, ze info na temat histografii mozna otrzymac jedynie na priv, aby nie zasmiecac watkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
skafander00 napisał:
Wacek1-Narrenturm-napiszesz o tym coś więcej?Bo,nie mam bladego pojecia nt.

Slaby ze mnie pisarz, ale to historia Reinmar von Bielau - ja wpada w klopoty i z nich uchodzi. A to wszystko na tle wojen husyckich. mnie rozwalila scene w Bozych wojownikach, Gdy pomurnik chce pozyczyc pieniadze od Jakuba Fuggera i w pewnym momencie zaczyna mu grozic- odpowiedz to majstersztych. I wyjasnienie czym jest pieniadz. Swoja droga bedac kiedys w Augsburgy widzialem pierwsze miasteczko socjalne wybudowane przez tegoz Jakuba chyba gdzies w XV wieku.

Postaram sie znalezc ta scene o dukatach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Nie wiem skąd u was taka złośliwość.Załóżcie wątek"Historia Polski "np.od chrztu Polski lub przed formowaniem się różnych kultur jako najdawniejsze dzieje ziem Polskich i będę odpowiadała na pytania.Mało tego,podam nawet źródła.Zarzucacie innym,że czekają na gotowe,biadolicie zajadle...wystarczy założyć wątek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Nie byłomnie chwile, a tutaj taka dysputa. nowy wątek "Historia, sztuka, historia sztuki itp."
Zapraszam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
skafander00 napisał:
Gwoli,on nie mówił a pisał.
Skoro tak wyczekujesz mojej odpowiedzi i mimo słowa"dobranoc"nadal klęczysz przed monitorkiem wyczekując odpowiedzi udzielę ci jej,bo nie zaśniesz i nie przeczytasz kolejnych postów.Nie zaśmiecam.Chcesz skontrować fakty historyczne to zapraszam na skype.

I tu mnie masz. Uwielbiam przed snem przeczytac cos zenujaco smiesznego, np. dzis twoje teksty. Najbardziej rozbawil mnie ten, w ktorym odgrywasz slodka idiotke "uuuu, ooooo czy to Sapkowskiego oooo??"
Gdzie napisalam ciemna tabako, ze chce skonfrontowac jakiekolwiek fakty historyczne?? Zarzucilam ci jedynie, ze na temat historii zaslaniasz sie privem co by nie "smiecic", dlaczego wiec watek o ostatnio przeczytanych ksiazkach zasmiecasz sztuka? To watek o literaturze szanowna pani HISTERYCZKO.
P.s. nie klecze przed monitorkiem, leze z moim pc na sofie. A tobie kleczenie dobrze by zrobilo, rozluznilabys sie, zrelaksowala i nie byla taka zlosliwa jak stara panna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Wacek1 -Brzmi ciekawie.Czytałeś "Achaje"A.Ziemiańskiego?Ja nie,ale wiele osób poleca tę książke.Natomiast z tego typu knig polubiłam "Rycerza kielichów"i"Ja Inkwizytor .Wieże do nieba".Ale inne jego prace mniej do mnie przemawiają.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
P.S.Pisałam o Piekarze-żeby nie było.Bo,Ziemińskiego nie czytałam nic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
skafander00 napisał:
Wacek1 -Brzmi ciekawie.Czytałeś "Achaje"A.Ziemiańskiego?Ja nie,ale wiele osób poleca tę książke.Natomiast z tego typu knig polubiłam "Rycerza kielichów"i"Ja Inkwizytor .Wieże do nieba".Ale inne jego prace mniej do mnie przemawiają.

Nie, ale fantastyka to raczej nie moja bajka. Sapkowski to wyjatek! LUbie jego jezyk a trylogie husycka cenie duzo bardziej niz wiedzmina. Na codzien czytam zupelnie co innego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Hilton-Rzeknę ja tobie,że naprawdę powaliłaś mnie swoją atrapą mózgu.Retrospekcja i sama spostrzeżesz,że jako pierwsza wyszlaś z inocjatywą obrażania mnie odbiegając od tematu.
Cóż za finezyjny słowotok.
Tak to jest,ja "udaje słodką idiotkę"a ty nią jesteś.Specjalnie pójdę jutro do kościoła by pomodlić się o dodatkowy asumpt dla ciebie.A klęcząc będę odmawiała modły by od siedzenia na sofie nie klapnął ci kolejny atrybut czyniący cię raszplą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok